Välkommen hit!

Välkommen hit! Här serverar vi många läckerheter från böckernas värld. Eftersom vi är två finns det ibland två recensioner av samma bok. Då är rubriken Tvillingrecension. Vi har inte läst varandras recension när vi skrivit dem.

söndag 17 oktober 2010

AGNES RECENSERAR - Tistou

Tistou, pojken med de gröna fingrarna av Maurice Druon

AGNES 
Det här är en väldigt söt bok som man kan sitta och le åt. Mamma läste den när hon var sådär arton år. Den kostade tio kronor på En bok för alla. På framsidan står det: En fredsbok för alla åldrar. Det kan man lugnt säga. Författaren försöker göra någonting bra under kriget. Hitta dess snälla, lugna sida där det finns någon som inte skjuter och förstör. Det gör att boken blir så mysig.

Tistou, pojken med de gröna fingrarna handlar om en pojke som levde för länge sen. Han är söt med gula lockar och blåa ögon. Han bor med sin tjusiga familj i ett tjusigt, magnifikt hus. De har hästar ute i trädgården, Sex röda fullblod. En av dem heter gymnastik. Den hästen var Tistou allra mest förtjust i. De var ungefär lika höga. Även fast han var ett lyckligt barn, fanns det något som bekymrade honom, Skolan. Han somnar på lektionerna när läraren pratar. Tistou får börja på en annan slags skola där han får lektioner om blommor och växter, fabriker och annat. Han får lära känna trädgårdsmästaren Moustache och de lektionerna som han ger ut är de bästa tycker Tistou. En dag upptäcker trädgårdsmästare Moustache att Tistou har gröna fingrar. När han sätter dem i jorden väller det fram växter av alla möjliga slag. Han går runt i staden och förvandlar sjukhuset och fängelset till riktiga blomsterparadis. Då kommer kriget! Tistou får en idé…

Alla som bestämmer sig för att gamla böcker inte är något är värt att läsa, tänk om! Den här boken var nästan den bästa jag läst. Den slår nästan alla nya böcker som kommit senare än 1957, som den här boken är skriven. Det är en ganska fantasifylld bok så den kanske inte riktar sig mest till dem som bara gillar vardagsnära berättelser. Men jag tycker att du bara måste läsa den här boken!

1 kommentar: