Välkommen hit!

Välkommen hit! Här serverar vi många läckerheter från böckernas värld. Eftersom vi är två finns det ibland två recensioner av samma bok. Då är rubriken Tvillingrecension. Vi har inte läst varandras recension när vi skrivit dem.

söndag 17 oktober 2010

AGNES RECENSERAR - Flickan utan minne

Flickan utan minne av Petter Lidbeck

AGNES
Den här boken fick jag av en utklädd tomte på en julfest. Mamma och pappa hade packat in den med sådant present papper som vi bara har hemma. Det var lila och lite rivet i kanterna. I mina ögon såg boken ganska ynkligt ut när jag öppnade den. Det var bara en tunn barnbok som var skriven av Petter Lidbeck. Men sedan tänkte jag: Aha, den författaren ja. Vid närmare eftertanke var namnet på boken riktigt spännande, lite kusligt sådär. Det var skönt att den var så pass lätt läst. Om sidorna var fullproppade med ord skulle det vara en annan bok. Den har en viss mystik i sig den här boken.

En flicka har tappat minnet. Hon vet inte vad hon heter, var hon bor eller vem hon är. Egentligen vet hon nästan ingenting. Efter hon har vaknat upp på en parkbänk för poliserna henne till sjukhuset. Hon blir skriven om i tidningen. En kvinna påstår vara flickans mamma men är i själva verket en sinnesjuk dam. Flickan får komma hem till hennes hus som ligger lite avsides ute på landet. En dag kommer poliserna på att flickan är dotter till två personer som dog i en bilolycka. En reporter åker till Madde som den sinnessjuka mamman heter och talar om detta. Därefter låser Madde in honom på toaletten…

Det här är boken för dem som vill läsa om hur man kan vara när man har tappat sitt minne eller är sinnesjuk. Man får känslan av att man är de personerna och att man ser ifrån deras perspektiv. Man kan sitta och rysa åt sig själv. Slutet får en att tänka efter en aning. Är det någon som kommer att göra flickan illa? Eller är det någon som till och med vill döda henne?
I alla fall ska du läsa den här boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar