Välkommen hit!

Välkommen hit! Här serverar vi många läckerheter från böckernas värld. Eftersom vi är två finns det ibland två recensioner av samma bok. Då är rubriken Tvillingrecension. Vi har inte läst varandras recension när vi skrivit dem.

lördag 12 mars 2011

AGNES RECENSERAR - Spindelbarnen - Sam Frasers äventyr

Spindelbarnen- Sam Frasers äventyr av Gudrun Wessnert
Böcker som handlar om förskräckliga barnhem, med ännu värre barnsköterskor som hatar barn och egendomliga fruar som dyker upp och bjuder på pepparkakor, kanske inte låter som en bok man läser i första taget, men det här var verkligen äventyr när det är som bäst! Jag tycker om hemligheterna, som förblev hemliga och spänningen som varvade upp sig till hundra procent! Jag skulle faktiskt vilja fortsätta att skriva sådana fina ord om hur den här boken var, men det här var en minst sagt vacker bok som bjöd på ruskiga måltider, mystiska spindlar och ett helt virr-varr av hemska händelser. Handlingen var orättvis, man ville komma och rädda hittebarnen från barnhusets vidriga famn och dess hemligheter. Ibland ville jag nästan ta emot slagen som de fick så de slapp lida ännu mer. Boken befriades från allt det hemska när det fanns en gnutta hopp om att Sam skulle rätta till allting. Det här var en mörk berättelse, men med fina stunder av vänskap och den var riktigt gripande! 


Samantha Frasers är ett så kallat hittebarn. I nästan hela sitt liv har hon levt på gatan, det vill säga innan hon hade en mamma och pappa som tog hand om henne. Den senaste tiden har hon levt heligt hos nunnorna, som sedan skickade henne till Systrarna Elsibes barnhus för hittebarn och vanföra. Nunnorna sa att hon skulle få det bra, men när Sam såg barnsköterskorna för första gången började hon tvivla. Efter en tid i barnhuset var hon helt säker: Det här var ett hemskt ställe! Sam fick leva tillammans med de andra hittebarnen omgivna av mysterier och hemligheter. Hon fick snabbt en vän, Immy. Han hade levt på barnhuset en lång tid och visste en hel del om dess dystra omgivning. De andra barnhusbarnen är Tanja, Adam Siggs ( kallas Siggsy av de andra barnen), Valerian Copper (kallas Val), Rosie och Ann.  Tillsammans har de fått lida av hunger, bestraffningar och källaren. Men så kommer Sam följd av ännu större hemligheter, mystiska ögon i mörkret och saker och ting börjar långsamt förändras...


Andra böcker skrivna av Gudrun Wessnert:
Spetshäxan
Enhörningens gåta 
Nunnorna och hönsen
Storfurstens dotter

3 kommentarer:

  1. Åh, Gudrun Wessnert är en sån bra författare :)

    Sv: neej, inte vad jag vet... :)

    SvaraRadera
  2. Sv: Kul att ni gillar vår blogg! Vi är 14, eller Alice är 14 och Lyra 14 nästa vecka.

    SvaraRadera
  3. Svar: Du kan gå in på deras hemsida och nominera en blogg som du tycker förtjänar det ;)

    SvaraRadera